Συνεργασίες

Συνεργασίες με άλλους φορείς και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης

2013. Συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ κάναμε την παραγωγή και παρουσίαση του C.D. μουσικής του Χρήστου Λεοντή «ΠΑΡΩΔΥΣΣΕΙΑ»

2011: Συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος» , για την οργάνωση λογοτεχνικής βραδιάς με σκοπό την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Ζέτας Κουντούρη «Ρωγμές στη σιωπή». Το βιβλίο παρουσίασε η ποιήτρια Αγγελική Σιδηρά και πλαισίωσε μουσικά με την κιθάρα της η Αγγελική Βουλουμάνου. 4 Απριλίου, Ευριπίδου 2.

2010: Συνεργασία με το περιοδικό «Μετρονόμος» και οργάνωση μουσικής εκδήλωσης προς τιμήν του συνθέτη Χρήστου Λεοντή και παρουσίαση του βιβλίου – CD- DVD «Χελιδών ηδομένη». 23 Ιουνίου, θέατρο Φιλαρμονικής.

2009: Συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον ΟΠΑΝΑΜ και το συγγραφέα-μελετητή Χρήστο Λάζο, με σκοπό την οργάνωση εκδήλωσης με θέμα: «Τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα». Ομιλητής : Χρήστος Λάζος, 31 Μαρτίου, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

2008: Συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους «Κέδρος» και «Καστανιώτης», για την οργάνωση λογοτεχνικής βραδιάς με σκοπό την κοινή παρουσίαση των βιβλίων «Όμορφη ζωή» της πεζογράφου Ζέτας Κουντούρη και «Αμείλικτα γαλάζιο» της ποιήτριας Αγγελικής Σιδηρά. Στην εκδήλωση η Αγγελική Βουλουμάνου παρουσίασε και ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα της Αγγελικής Σιδηρά από τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά. 11 Ιουνίου, Ευριπίδου 2.

2008: Συνεργασία με τον κουκλοπαίκτη Τάκη Σαρρή, με σκοπό να διδάξει στο σεμινάριο εμψύχωσης θεατρικής κούκλας που οργάνωσε η Πειραματική Σκηνή και να παρουσιάσει δύο παραστάσεις θεάτρου κούκλας. 1Η Ιουνίου, Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

2006: Συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας, το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΠΑΚ, για τη διοργάνωση έκθεσης με γκραβούρες, κείμενα, φωτογραφίες και γελοιογραφίες από το ιστορικό αρχείο του ΕλληνοΪταλικού πολέμου του 1940. Οκτώβριος, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

2004: Συνεργασία με το θίασο Θεάτρου δρόμου «Παντούμ» με σκοπό την οργάνωση Τριήμερου Φεστιβάλ Δρόμου με τίτλο «Θεατροπερπατήματα στους δρόμους της πόλης». Το φεστιβάλ περιέχει: Α΄ Θέατρο δρόμου με μουσική παρέλαση και δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους. Β΄ Θεατρικά και μουσικά ταξίδια με εργαστήρια για παιδιά στο πάρκο των σιδηροδρόμων και στο λιμάνι της Καλαμάτας. Γ΄ Θεατρικές παραστάσεις από τους «Παντούμ» και την Πειραματική Σκηνή. 23-26 Σεπτεμβρίου.

1999: Συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με σκοπό την οργάνωση μουσικής εκδήλωσης με θέμα: «Τραγούδια από το θέατρο». Στο πιάνο ο Στάθης Γυφτάκης. 10 Μαρτίου, Καλλιτεχνικό Καφενείο Δημοτικού Ωδείου.

1997: Συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και τους άλλους συλλόγους ερασιτεχνικού θεάτρου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Χαραλάμπους, για να παρουσιάσουμε θεατρική παράσταση στα πλαίσια της «Παγκόσμιας μέρας του Θεάτρου».

1997: Συνεργασία με τη Δήμο Καλαμάτας και τους υπόλοιπους συλλόγους ερασιτεχνικού θεάτρου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Χαραλάμπους, για να παρουσιάσουμε θεατρική παράσταση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821.

1996: Συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Σκοπέλου, με σκοπό την οργάνωση σειράς θεατρικών εκδηλώσεων αναβιώνοντας με θέατρο του δρόμου την ιστορία της Σκοπέλου. Τίτλος: «Μύθοι και Θρύλοι της Σκοπέλου». Ιούνιος, Λιμάνι Σκοπέλου.