Εκθέσεις Πειραματικής Σκηνής

Εκτός από την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων και θεάτρου κούκλας, θεατρικού παιχνιδιού και εργαστηρίων, η Πειραματική Σκηνή έχει οργανώσει αρκετές φορές εικαστικές εκθέσεις που έχουν σαν θέμα τους το Θέατρο ή κάτι που έχει σχέση μ’ αυτό.

2013: Έκθεση ζωγραφικής,αγιογραφίας, χειροτεχνημάτων, θεατρικής κούκλας, μάσκας και εικαστικών κατασκευών που φιλοτέχνησε η εικαστική ομάδα του συλλόγου (Δεκέμβριος)

2012: Έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνημάτων, θεατρικής κούκλας, μάσκας και αντικειμένων, που φιλοτέχνησε η εικαστική ομάδα του συλλόγου (Δεκέμβριος)

2010: Έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνημάτων, θεατρικής κούκλας, μάσκας και αντικειμένων, που φιλοτέχνησε η εικαστική ομάδα του Συλλόγου (Δεκέμβριος)

2009: Έκθεση με έργα ζωγραφικής του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μεταξοτυπίες, παράλληλα με την παράσταση «Τα Μάγια της Πεταλούδας». (Μάρτιος-ΗΛΕΚΤΡΑ)

2007: Έκθεση χειροτεχνημάτων, μάσκας, θεατρικής κούκλας, έργων της εικαστικής ομάδας του Συλλόγου. (Δεκέμβριος)

2006: Συμμετοχή στην πανελλήνια έκθεση θεατρικής κούκλας , που οργάνωσε η UNIMA ( Διεθνής Οργανισμός Κουκλοθέατρου του οποίου είμαστε μέλος) για θιάσους κουκλοθέατρου στο Διεθνές Κέντρο Βιβλίου Αθήνας. Συμμετείχαμε με 8 δικές μας χειροποίητες θεατρικές κούκλες (Μάρτιος)

2006: Διοργάνωση έκθεσης Ιστορικού Αρχείου από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας, το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΠΑΚ.(Οκτώβριος – Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας)

2005: Έκθεση χειροτεχνημάτων, μάσκας, θεατρικής κούκλας, έργων της εικαστικής ομάδας του Συλλόγου. (Δεκέμβριος)

2001: Έκθεση χειροτεχνημάτων, μάσκας, θεατρικής κούκλας, έργων της εικαστικής ομάδας του Συλλόγου. (Δεκέμβριος)

1999: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα : «Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, ο συγγραφέας και ο άνθρωπος» στα πλαίσια της θεατρικής μας παράστασης «Ο Μικρός Πρίγκιπας» έργο του συγγραφέα. (Μάρτιος- Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας)

1999: Έκθεση θεατρικών κοστουμιών- σκηνικών-αφίσας- φωτογραφίας και άλλων θεατρικών αντικειμένων μνήμης από τα 10 χρόνια θεατρικής παρουσίας της Πειραματικής Σκηνής. (Μάρτιος - Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας)