"Το μαγκάλι" Μάρτιος 2018

«ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ»,  αποφασίσαμε, μια παρέα ενήλικες φίλοι και μέλη του συλλόγου, να του δώσουμε ζωή στο θεατρικό σανίδι και να περάσουμε όμορφα και χαρούμενα σατιρίζοντας εικόνες και ανθρώπινες καταστάσεις της Μεσσηνιακής επαρχίας. Οι ώρες που περάσαμε παρέα με το κείμενο, μας έφεραν στο προσκήνιο μνήμες από το παρελθόν και χαρακτηριστικά πρόσωπα της επαρχίας που μας βοήθησαν να κεντήσουμε το χαρακτήρα κάθε ρόλου.

Ερασιτέχνες όλοι, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε προς τα έξω, την εσωτερική χαρά που νοιώσαμε, ενσαρκώνοντας πρόσωπα γραφικά και αστεία, μέσα από ένα κείμενο γεμάτο γέλιο και αυτοσαρκασμό.
Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών, (χήρες όλες)  διαφορετικών  ηλικιών σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, που συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.
Με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν, το άγχος της περασμένης ηλικίας τους και το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο.
Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας.


Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: ομαδική
Μουσική επιμέλεια: Τέτα Βασιλάκη,.
Σχεδιασμός αφίσας και φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας

Διανομή
Μάρθα: Φανή Αλεξανδρίδη,
Μαρίκα: Τέτα Βασιλάκη,
Μαριγούλα:Γιώτα Βασιλειάδη,
Βαγγελιώ:Ισμήνη Κωνσταντοπούλου,
Καλλιόπη: Λέττα Πετρουλάκη,
Γιατρός: Ανδρέας Βρυώνης